Πώς να φορτώσετε υδατάνθρακες

Το φόρτωμα υδατανθράκων είναι απαραίτητο πριν από κάθε σημαντικό αγώνα. Πρόκειται για μία τεχνική που μπορεί να αυξήσει τις αποθήκες υδατανθράκων του σώματός σας κατά 30% ή και περισσότερο. Μία αποτελεσματική και εύκολη μέθοδος που δεν απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από την προπόνηση ή κάποια ριζική αλλαγή στη διατροφή σας είναι η εξής:

 

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες τις 3 ημέρες πριν τον αγώνα.

 

Κάθε πρωί πιείτε 750ml of EnergySource. Μετά από 30 λεπτά κάντε 10 λεπτά χαλαρό ποδήλατο για ζέσταμα και στη συνέχεια ένα σπριντ για 3 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα συσσωρεύσετε όσο γαλακτικό οξύ χρειάζεστε για να ξεκινήσει το σώμα σας τη διαδικασία αποθήκευση υδατανθράκων.

 

Στη συνέχεια επιδιώξτε την κατανάλωση 10 γραμ. υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή, ένας ποδηλάτης που ζυγίζει 70 κιλά, θα πρέπει να καταναλώνει 700 γραμ. υδατανθράκων την ημέρα.

 

Για τους περισσότερους αθλητές είναι δύσκολο να καταναλώσουν τόσους υδατάνθρακες μέσω των γευμάτων. Για να αποφύγετε τις ογκώδεις τροφές, κάντε το εξής: κάθε τρεις ώρες πιείτε 500ml EnergySource και φάτε ένα EnergyBar. Με αυτόν τον τρόπο, σε 12 ώρες θα έχετε καταναλώσει περίπου 360 γραμ. υδατανθράκων. Τους υπόλοιπους υδατάνθρακες που χρειάζεστε, θα τους προμηθευτείτε μέσω των γευμάτων σας.